Sundbybergs stadsnät

 Utveckling av Sundbybergs stadsnät

Plats: Stockholm

Omfattning: Sundbybergs kommun

Varaktighet: 2015 – pågående

Projektering: Uppdatering och integration av nätverksdokumentation

Projektet inleddes för att utveckla och förbättra Sundbybergs stadsnät, med syfte att uppdatera befintlig dokumentation och integrera ny information från pågående projekt och egna förläggningar. Arbetet omfattar ett brett spektrum av tekniska uppgifter såsom kanalisation, fiberinstallationer, anslutningar, förbindelser och besiktningar.

Fidells roll i detta långsiktiga samarbete inkluderar projektering och beräkning av ytterligare uppdrag inom samma område. Teamet uppdaterar kontinuerligt dokumentation för nya anslutningar, som nya villor, noder, skåp och brunnar. Fidell deltar också aktivt i möten och bistår kunden där det behövs för att säkerställa en smidig projektutveckling.

De tekniska lösningarna som använts i projektet inkluderar projektering i AutoCAD och mängdberäkning i Excel. Från början av 2018 genomfördes en migrering till dpCom, vilket förbättrat förvaltningen och översikten av hela nätet, från startnod till slutnod. Denna övergång till avancerad programvara har möjliggjort effektivare hantering och högre kvalitet på dokumentationen.

Sammanfattning
Sundbybergs stadsnät

Genom detta projekt säkerställer Fidell att Sundbybergs stadsnät inte bara upprätthåller sin funktionalitet utan också förbättras för att möta framtida digitala behov, vilket är avgörande för kommunens tillväxt och teknologiska utveckling.

Kontakta oss

I detta projekt har bland annat Rasmus Phil & Hampus Sellgren varit involverade. 

Är du intresserad av vad vi kan nå tillsammans? Kontakta Fredrik Doverot på  070 983 24 04 för att se hur vi kan samarbeta och skapa samhällsnyttiga och hållbara projekt tillsammans. Vi ser fram emot att stödja dig genom varje steg av din resa.

Besöksadress: Norrtullsgatan 17,
113 29 Stockholm

Telefon: 08-96 92 00

Mail: info@fidell.se

© 2024 Fidell