Norrtälje Sjukhus

Projektledning av två parallella entreprenader.

Plats: Norrtälje

Omfattning: 35 miljoner SEK

Varaktighet:
Totalentreprenaden: April 2022 – December 2022
Utförandeentreprenaden: Augusti 2022 – Februari 2023

Åt Norrtälje sjukhus har Fidell tagit sig an en omfattande och strategisk roll i utvecklingen av sjukhusets brandsäkerhet genom två parallella entreprenader. Fidell fungerar som projektledare för både utförandeentreprenaden för installation av ett nytt sprinklersystem och totalentreprenaden för byggnation av en ny vattenbassäng. Dessa projekt är avgörande för att förbättra sjukhusets beredskap mot bränder.

Utförandeentreprenad: Sprinklersystem
Fidell leder projektet där nya sprinklersystem installeras tillsammans med uppdatering av sjukhusets belysning till energieffektiva LED-armaturer och smart belysningsstyrning. Projektet, som är planerat att avslutas i slutet av februari 2023, utförs under full drift vilket ställer höga krav på planering, kommunikation och flexibilitet för att störa sjukhusets dagliga verksamhet så lite som möjligt.

Totalentreprenad: Vattenbassäng
Parallellt med sprinklersystemet bygger Fidell en underjordisk vattenbassäng som ska rymma 200 000 liter vatten för att försörja sprinklersystemet vid brand. Denna totalentreprenad förväntas vara klar i december 2022 och inkluderar även anläggning av en park ovanpå bassängen för att skapa ett trevligt rekreativt område för sjukhuset. Arbetet involverar även förbättringar av apotekets personalutrymme och en ny entrétrappa till innergården.

Speciella Projektaspekter
Projektets placering intill sjukhusets helikopterplatta har introducerat unika utmaningar liknande de som finns vid arbete vid flygplatser, vilket kräver strikt samordning och säkerhetsföreskrifter. Dessutom inbegriper projektet avancerade tekniska lösningar för släckvattenhantering.

Sammanfattning
Norrtälje Sjukhus

Detta projekt vid Norrtälje sjukhus är ett tydligt exempel på Fidells kapacitet att hantera komplexa infrastrukturprojekt inom hälsovårdssektorn, där säkerhet och minimal störning av den dagliga verksamheten är av yttersta vikt.

Bakom projektet

Kontakta oss

I detta projekt har bland annat David Bjerkdahl varit involverad.

Är du intresserad av vad vi kan nå tillsammans? Kontakta Fredrik Doverot på  070 983 24 04 för att se hur vi kan samarbeta och skapa samhällsnyttiga och hållbara projekt tillsammans. Vi ser fram emot att stödja dig genom varje steg av din resa.

Besöksadress: Norrtullsgatan 17,
113 29 Stockholm

Telefon: 08-96 92 00

Mail: info@fidell.se

© 2024 Fidell