Kv Jakob Mindre 11 ”Boomerang”

Fidell har under en längre tid (totalt 4 års förtroende) haft förmånen att arbeta med kunden gällande projektet Kv Jakob Mindre 11 med deras tekniska lokalfrågor.

Plats: Stockholm

Period: 2019 till juli 2023

Omfattning: Budgetansvar på över 100 miljoner kronor

Inkluderar: Belysning, säkerhet, nätverk, audiovisuella system, datahall/serverrum, kameraövervakning, och inredning

Projektet ”Boomerang” vid Kv Jakob Mindre 11 har varit ett dynamiskt och flerfasat uppdrag som involverat en fullständig omvandling av en kulturminnesmärkt byggnad till moderna kontorsytor. Fidell har haft en central roll i projektet från början till slut, med en omfattande inblandning i alla faser av projektet.

FAS 1: Lokalsök och Teknisk Due Diligence
Startade 2019, där Fidell fungerade som tekniskt stöd till CBRE för att hitta och utvärdera lämpliga lokaler. En lokal valdes och genomgick en omfattande renovering för att uppfylla verksamhetens framtida behov.

FAS 2: Interimslösning och Teknisk Förberedelse
Under denna fas inreddes interimslösningen på Kungsgatan, där IT-tekniska utrymmen, säkerhetssystem och mötesteknik installerades i väntan på den slutliga lokalens färdigställande.

FAS 3: Projektering och Upphandling
Fokus låg på tekniska system med hyresgästen som aktiv deltagare, särskilt gällande ljussättning och IT-lösningar. En fullt redundant IT-struktur planerades, inklusive serverrum med UPS.

FAS 4: ROT-Projekt och Byggledning
Denna fas innefattade omfattande renoveringsarbeten på den kulturminnesmärkta byggnaden. Fidell ledde byggproduktionen, säkerställde kvalitet och representerade hyresgästens intressen genom samverkansmöten.

FAS 5: Driftsättning och Aktivering
Slutfördes i juli 2023, där kontoret officiellt öppnades. Detaljer som inredning och funktionalitet i arbetsplatser och mötesrum optimerades, och säkerhetssystemen aktiverades fullt ut.

Sammanfattning
Kv Jakob Mindre 11 ”Boomerang”

Projektet ”Boomerang” har inte bara förvandlat en historisk byggnad till en toppmodern arbetsplats men har också visat på Fidells kapacitet att hantera stora, tekniskt komplexa och flerfasade projekt från start till mål.

Bakom projektet

Kontakta oss

I detta projekt har bland annat Eva Schulten-Baumer, Carina Hed-Pekola, Tommy Eriksson, George Lind & Daniel Eriksson varit involverade.

Är du intresserad av vad vi kan nå tillsammans? Kontakta Fredrik Doverot på  070 983 24 04 för att se hur vi kan samarbeta och skapa samhällsnyttiga och hållbara projekt tillsammans. Vi ser fram emot att stödja dig genom varje steg av din resa.

Besöksadress: Norrtullsgatan 17,
113 29 Stockholm

Telefon: 08-96 92 00

Mail: info@fidell.se

© 2024 Fidell