Hållbarhet

Vi på Fidell vill vara med och skapa en hållbar framtid för alla.

Vi arbetar därför aktivt med hållbarhetsfrågor, Agenda 2030 och ESG (Environmental, Social och Governance).

Genom vår samverkansplattform med andra bolag har vi gemensamt utforskat hur vi alla kan bidra till ett mer hållbart samarbete. Vi är dessutom medlemmar i SGBC (Sweden Green Building Council) och UN Global Compact genom vår samverkansplattform.

Våra Fokusområden kopplat till Agenda 2030

Liten bebis håller hand med vuxen

Mål 3: Hälsa och välbefinnande

Arbetet med mål 3 sker främst inom vårt arbetsmiljöarbete där vi genomför riskworkshops för att identifiera tekniska, fysiska, sociala och organisatoriska risker. Dialog förs sedan mellan arbetsmiljöombud och HR-ansvarig för att introducera förbättringar eller riskminimerande åtgärder. En viktig parameter som används som baslinje är graden av sjukfrånvaro inom företaget, vilket ger oss en tydlig bild av arbetsmiljöriskerna. Vår trivselgrupp “ELMO” arbetar kontinuerligt inom sfären för hälsa och välbefinnande.

Mål 5: Jämställdhet

För att uppnå mål 5 arbetar vi inom vår jämställdhetsgrupp som har utformat både en personalpolicy och en jämställdhetspolicy. Dessa policies säkerställer kontinuerlig förbättring och agerande för att främja jämställdhet inom företaget.

Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna

Arbetet med mål 13 inleddes med en utredning kring CO2-utsläpp och klimatavtryck. Utredningen visade att de största utsläppen inom företaget relaterar till användandet av företagsbilar. Som ett resultat av detta har vi vidtagit åtgärder för att minska dessa utsläpp, inklusive att underlätta för medarbetare att använda kollektiva färdmedel genom vår strategiska kontorsplacering.

Hållbarhet – en naturlig del av vår affärsmodell

Som konsulter arbetar vi med hållbarhet på många olika sätt beroende på vilka projekt vi är involverade i. Vi ser alltid till att integrera hållbarhetsaspekten i våra uppdrag och internt diskuteras ämnet kontinuerligt. Hållbarhet är viktigt för Fidell och en grundpelare i vår existens. Vår vision, som vi satte redan 2013, lyder: ”Vår spets av installationskunnande skapar en hållbar framtid, för alla!”
Tillsammans på Fidell skapar vi goda förutsättningar för en hållbar utveckling för oss och samhället. Vi säkerställer att vi bevakar och arbetar utifrån de senaste kraven och målen inom miljö och hållbarhet.

En Hållbar Framtid, för Alla
På Fidell utgår vi från nyttan i samhället. För oss är det viktigt att bidra till en hållbar framtid för alla. Därför fokuserar vi på att arbeta med datacenter, samhällsbyggnader och fastighetsutveckling. Vi bygger ut den tekniska infrastrukturen genom 5G och datahallsindustri för att säkra framtidens kommunikation. Vi arbetar med teknisk upprustning av samhällslokaler för att skapa driftsäkra och moderna byggnader inom sjukvården, skolor och polislokaler. Genom förnyelse, utveckling och anpassning moderniserar vi både befintliga och nya fastigheter.

Besöksadress: Norrtullsgatan 17,
113 29 Stockholm

Telefon: 08-96 92 00

Mail: info@fidell.se

© 2024 Fidell