Stockholms hamnar

Statusinventering och underhållsplanering

Plats: Stockholm, diverse hamnanläggningar

Period: Maj 2022 till oktober 2022

Omfattning: 45 teknikbyggnader

Förvaltning: Effektivisering av underhållsprocesser

 

Fidell har genomfört ett omfattande underhållsprojekt för Stockholms Hamnar, där de har fokuserat på statusbesiktningar och underhållsplanering för 45 teknikbyggnader belägna i hamnområden runt Stockholm. Projektet sträckte sig från maj till oktober 2022 och innehöll flera kritiska komponenter för att förbättra och effektivisera underhållsarbetet i hamnanläggningarna.

Arbetsomfattning och Uppdrag


Statusbesiktningar: Fidell utförde noggranna inspektioner av varje teknikbyggnad för att bedöma skick på de tekniska installationerna. Detta inkluderade system som ventilation, el, vatten och säkerhetssystem.

Underhållsplaner: Baseras på besiktningarnas resultat upprättade Fidell detaljerade underhållsplaner. Dessa planer specificerade vilka åtgärder som behövde vidtas kort- och långsiktigt för att säkerställa att anläggningarna fortsätter att fungera optimalt.

Benämningssystem: För att förenkla identifiering och hantering av byggnaderna föreslog Fidell en strukturerad benämning för alla teknikbyggnader, vilket gör det enklare att referera till specifika platser vid behov av underhåll eller akuta åtgärder.

Schema för löpande underhåll: Ett schema för regelbundet underhåll utvecklades, vilket underlättar för Stockholms Hamnar att planera och allokera resurser för att undvika driftstörningar och förlänga installationernas livslängd.

Sammanfattning
Stockholms hamnar

Genom detta projekt har Fidell inte bara förbättrat de fysiska aspekterna av underhållsarbetet utan också systematiserat processerna kring underhåll, vilket gör det mer hanterbart och förutsägbart för Stockholms Hamnar. Deras arbete säkerställer att teknikbyggnaderna är väl underhållna och funktionella, vilket är avgörande för en effektiv hamnverksamhet.

Bakom projektet

Kontakta oss

I detta projekt har bland annat Andreas Åslund varit involverad. 

Är du intresserad av vad vi kan nå tillsammans? Kontakta Fredrik Doverot på  070 983 24 04 för att se hur vi kan samarbeta och skapa samhällsnyttiga och hållbara projekt tillsammans. Vi ser fram emot att stödja dig genom varje steg av din resa.

Besöksadress: Norrtullsgatan 17,
113 29 Stockholm

Telefon: 08-96 92 00

Mail: info@fidell.se

© 2024 Fidell