DS Smith Fabrik

Upprättning av en underhållsplan för de byggnads- och installationstekniska delarna i byggnaden, samt mark och grönytor inom fastigheten.

Plats: Mellansverige

Period: 2023

Omfattning: 30,000 kvm

Förvaltning: Upprättande av underhållsplan

I detta omfattande projekt har Fidell, på uppdrag av CBRE, tagit fram en detaljerad underhållsplan för DS Smith fabriken belägen i Mellansverige. Projektet täcker en yta på 30,000 kvm och inkluderar en genomgång av byggnads- och installationstekniska delar såsom sprinklersystem, ventilation, kyla, värmesystem, och elektriska installationer samt yttre aspekter såsom fasader, tak, golv och ytskikt.

Ytterligare granskning utförs på fabrikens externt angränsande områden inklusive grönytor, parkeringsplatser, utomhusbelysning och dagvattenbrunnar. En central utmaning i projektet är att exkludera maskinparken och vissa tekniska och elektriska komponenter från underhållsplanen, vilket kräver noggrann planering och anpassning av underhållsstrategier baserat på fabrikens specifika behov.

Sammanfattning
DS Smith Fabrik

Underhållsplanen sträcker sig från 0 till 25 år och tar hänsyn till den befintliga utrustningens skick, tekniska livslängd, samt möjligheter till synergier och samplanering av underhållsåtgärder. Strategier för att minska entreprenadkostnader och maximera energibesparingar, såsom att uppdatera ventilationssystem samtidigt som shuntgrupper, cirkulationspumpar och styrventiler byts ut, implementeras också.

Denna plan kommer inte bara att säkerställa fabrikens långsiktiga funktionalitet utan också förbättra dess operativa effektivitet och minska framtida underhållskostnader.

Bakom projektet

Kontakta oss

Är du intresserad av vad vi kan nå tillsammans? Kontakta Fredrik Doverot på  070 983 24 04 för att se hur vi kan samarbeta och skapa samhällsnyttiga och hållbara projekt tillsammans. Vi ser fram emot att stödja dig genom varje steg av din resa.

Besöksadress: Norrtullsgatan 17,
113 29 Stockholm

Telefon: 08-96 92 00

Mail: info@fidell.se

© 2024 Fidell