Tjänster Uppdrag Om Kontakt Hållbarhet

Telestaden

 • Hyresgästanpassning

  Om Projektet

  Fidell är delaktiga i projektet Telestaden. Där arbetar vi som projektledare för en hyresgästanpassning. Projektledarens primära ansvar i det här sammanhanget är att driva projektet framåt, från upphandling till överlämning. Projektledaren behöver se till att tidsplanen följs enligt kontrakt och att inblandade aktörers röster blir hörda, exempelvis beställare, verksamhet och entreprenören.

  Projektet är en del av Telestaden som är ett stort projekt för att utveckla Farsta. Projektet heter telestaden då det är området där televerket låg en gång i tiden. Det kommer vara en blandning av nyproduktion och hyresgästanpassningar av befintliga byggnader. Byggnaderna som byggdes år 1969 fick det prestigefyllda Kasper Salin-priset för sin design och idag är husen blåklassade, en märkning som tilldelas till byggnader med högt kulturhistoriskt värde.

  Detta gör att när vi utför vårt arbete som projektledare för kontorsanpassning i byggnader som dessa är det viktigt att bevara byggnaden samtidigt som vi anpassar det efter vår kunds behov.

  Här kan ni läsa mer om telestaden!

  Bildkälla: White Arkitekter

  Projektfakta

  Plats Telestaden
  Omfattning 414 kvadratmeter
  Varaktighet 9-12 månader
  Projektering

  Kontakt

  Fredrik Doverot
  070 983 24 04