Tjänster Uppdrag Om Kontakt Hållbarhet

Norrtälje sjukhus

 • Produktion

  Om Projektet

  På Norrtälje sjukhus arbetar Fidell på uppdrag av Locum AB som projektledare för ett projekt med två parallella entreprenader. Entreprenaderna hänger ihop, där den ena är en utförandeentreprenad för sprinklersystem och den andra är en totalentreprenad för byggnation av vattenbassäng som förser sprinklersystemet med vatten.

  Utförandeentreprenad – installation av sprinklersystem

  Fidell är delaktiga som projektledare och byggledare för installation av sprinklersystem på Norrtälje sjukhus, projektet är en utförandeentreprenad som kommer vara klart i slutet på februari (2023). I entreprenaden utför man även en uppdatering av belysningen. I form av LED-armaturer och en smartare belysningsstyrning.

  En utmanande del av projektet är att det är fullt pågående verksamhet under hela entreprenaden. Det gör att vi behöver anpassa installationerna efter verksamheten och det kräver tät kontakt och planering med verksamheten samt bra kommunikation och flexibilitet.

  Totalentreprenad – Bassäng

  Totalentreprenaden som Fidell projektleder på Norrtälje sjukhus handlar om en byggnation av en vattenbassäng som kommer förse sprinklersystemet med släckvatten utifall brand utbryter. Bassängen rymmer hela 200 000 liter vatten och planeras vara klar i början på december i år (2022).

  Bassängen är förlagd under mark och gjuten i vattentät betong. Ovanpå bygganden kommer det bli en park för att skapa ett fint område vid sjukhuset. I samband med detta har projektet förbättrat apotekets personalutrymme samt gjort en ny entrétrappa till innergården för verksamheten. Intill bassängen finns en även sprinklercentral som ingår i entreprenaden. Det byggs även en tank för hantering av släckvatten vid eventuell brand på helikopterplattan för att hantera släckskummet som används.

  En intressant del av det här projektet är att allt detta har gjorts i direkt anslutning till sjukhusets helikopterplatta. Detta har gjort att arbetet har skett i samma förhållanden som att arbeta precis vid vilken flygplats som helst. Detta gör att det krävs mer specifik samordning och utbildning för projektet och entreprenören samt särskilda regler att förhålla sig till.

  Projektfakta

  Plats Norrtälje
  Omfattning 35 miljoner
  Varaktighet Totalentreprenaden: april 2022 – december 2022
  Utförandeentreprenaden: slutet på augusti 2022 – sista februari 2023
  Produktion

  Kontakt

  Fredrik Doverot
  070 983 24 04